Комісія з питань ТЕБ та НС вирішила

  • 26.03.2020

Міська постійна комісія з питань ТЕБ та НС на позачерговому засіданні, яке відбулось 26 березня під головуванням міського голови М. Нетяжука, обговорила питання виконання вимог протоколу №7 від 26.03.2020 р. комісії з ТЕБ та НС КОДА щодо вжиття додаткових протиепідемічних заходів, які мають діяти з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом, та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території Київської області.

Прийнято рішення продовжити до 24 квітня 2020 року дію режиму медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру. Також Фастівському міжрайонному відділу ДУ «КОЛЦ МОЗ України», Фастівському районному управлінню ГУ «Держпродспоживслужби» в Київській обл., Фастівському РС ГУ ДСНС України у Київській обл. доручено забезпечити визначення та маркування меж територій карантину шляхом встановлення інформаційних знаків, табличок про введення особливого режиму проведення протиепідемічних заходів.

Від тепер Фастівське відділення поліції ВВП ГУ НП в Київській обл. здійснюватиме пропуск осіб, які залишають територію карантину або в’їжджають на неї, за умови проведення медичного огляду з безконтактною термометрією і заповнення медико-санітарної декларації та направлення на обстеження осіб з підозрою на гострі респіраторні захворювання.

Комісія обмежила рух громадського транспорту в місті, за винятком перевезення персоналу медичних та екстрених служб, підприємств та установ, які забезпечують життєдіяльність населення міста. Серед рішень – забезпечення проведення дезінфекційних заходів у жилих, виробничих, санітарно-побутових та інших приміщеннях, будівлях і спорудах щоденної дезінфекції проїжджої частини доріг, тротуарів, прибудинкових та інших територій мікрорайонів міста.

Природно, дано завдання і керівникам закладів охорони здоров’я, розташованим на території міста, зокрема, забезпечити проведення верифікації спроможності надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19 всіма закладами охорони здоров’я відповідно до схем їх перспективного перепрофілювання у разі масового надходження хворих на COVID-19. Також буде організовано переведення усіх закладів охорони здоров’я розташованими на території міста на суворий протиепідемічний режим, створення мобільних медичних бригад з метою активного виявлення і надання допомоги хворим на COVID-19, визначення ізоляторів для госпіталізації контактних осіб з метою їх обстеження та здійснення медичного нагляду за ними.

 

БІЛЬШЕ НОВИН

ДИВИТИСЬ