Про заходи з підготовки   до організованого початку 2020/2021 навчального року в м.Фастові

  • 06.07.2020

 ФАСТІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Київської області

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

 

Від                                                                                                 №

 

Про заходи з підготовки

 до організованого початку

  2020/2021 навчального

  року в м.Фастові

 

Відповідно до  Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту», «Про охорону дитинства», Указу Президента України від 30.09.2019 № 722 «Про Цілі сталого розвитку України на період до 2030 року», від 03.12.2019 № 875 «Про підвищення ефективності заходів у сфері прав осіб з інвалідністю», постанов Кабінету Міністрів України від 12.07.2017 № 545 «Про затвердження Положення про інклюзивно-ресурсний центр», розпоряджень Кабінету Міністрів України від 13.12.2017 № 903-р «Про затвердження плану заходів на 2017-2029 роки із запровадження Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа»», розпорядження голови Київської обласної державної адміністрації від 04.06.2020 № 253 «Про заходи з підготовки до організованого початку 2020/2021 навчального року в Київській області» та з метою забезпечення організованого початку 2020/2021 навчального року, створення належних та безпечних умов для учасників освітнього процесу, керуючись підпунктами 1,2 пункту а статті 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» виконавчий комітет Фастівської міської ради вирішив:

 

  1. Затвердити заходи щодо підготовки до організованого початку 2020/2021 навчального року в м.Фастові (додаток 1).
  2. Управлінню освіти, іншим структурним   підрозділам  виконавчого комітету Фастівської міської ради, закладам освіти міста забезпечити виконання зазначених заходів з дотриманням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів», інших нормативних актів прийнятих з метою подолання наслідків гострої респіраторної хвороби COVID-19.
  3. Фінансовому управлінню виконавчого комітету Фастівської міської ради профінансувати управління освіти в межах коштів, передбачених на утримання закладів освіти.
  4. Створити моніторингову групу з перевірки стану готовності закладів освіти до нового навчального року (додаток 2):
  5. Моніторинговій групі здійснити перевірку стану готовності приміщень закладів освіти до 21.08.2020.

6.Управлінню освіти:

6.1. Подати інформацію про хід виконання заходів департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації до 01 серпня,  01вересня,  01 жовтня та 01 листопада 2020 року.

6.2. Ознайомити причетних осіб з даним рішенням.

7.Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови  Давиденко О.П.

 

Міський голова                                                          М.В.Нетяжук

 

                                                                        

Додаток 1

до рішення виконавчого комітету

Фастівської міської ради

від                   №

 

З А Х О Д И

з підготовки до організованого початку

2020/2021 навчального року в м.Фастові

 

  1. Забезпечити підготовку закладів освіти до 2020/2021 навчального року з урахуванням плану заходів на 2017-2029 роки із запровадження Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» (далі – план заходів):
    • Продовжити роботу щодо створення нового освітнього середовища в закладах освіти; забезпечити підготовку приміщень початкових класів закладів освіти;
    • Ужити заходів для закупівлі необхідного обладнання, меблів, комп’ютерної техніки та дидактичних матеріалів для забезпечення навчання учнів початкових класів;
    • Продовжити роботу з удосконалення мережі закладів освіти міста, приведення мережі закладів освіти у відповідність до вимог Закону України «Про повну загальну середню освіту»;
    • Розширити мережу закладів освіти з профільним вивченням предметів природничо-математичного циклу та іноземної філології та забезпечити їх якісне функціонування;
    • Розширити мережу закладів освіти з інклюзивним навчанням та вихованням;
    • Забезпечити збереження та розширення мережі закладів позашкільної освіти;
    • Забезпечити охоплення дітей позашкільною освітою, зокрема дітейз особливими потребами; розширити мережу гуртків закладів позашкільної освіти.

Управління  освіти

До 20 серпня 2020 року.

 

  1. Забезпечити неухильне виконання постанови Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2017 року № 684 «Про затвердження Порядку ведення обліку дітей шкільного віку та учнів», наказу Міністерства освіти і науки України від 16.04.2018 № 367 «Про затвердження Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 05.05.2018 за № 564/32016, вжити відповідних заходів для повного охоплення дітей і молоді шкільного віку різними формами навчання.

                                                                        Управління  освіти

                                                                        Служба у справах дітей та сімʾї

                                                                        До 01 вересня 2020 року

  1. Забезпечити фінансування закладів освіти відповідно до Порядку та умов надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.01.2015 № 6 «Деякі питання надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам», а саме:
    • . забезпечити дотримання частини четвертої статті 77 Бюджетного кодексу України щодо врахування під час затвердження змін до відповідних бюджетів у першочерговому порядку потреби в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати, а також на проведення розрахунків за енергоносії та комунальні послуги, які споживаються закладами освіти;
    • забезпечити проведення своєчасної та у повному обсязі оплати праці працівникам бюджетних установ і розрахунків за енергоносії та комунальні послуги, які споживаються закладами освіти, не допускаючи будь-якої заборгованості з цих виплат;
    • не допускати виникнення заборгованості з виплати заробітної плати працівникам закладів освіти; здійснити у разі виникнення заборгованості з виплати заробітної плати комплекс заходів для погашення заборгованості, забезпечивши використання не менш як 90 відсотків наявних коштів, насамперед загального фонду місцевих бюджетів;
    • забезпечити своєчасне проведення розрахунків за спожиті енергоносії згідно з укладеними договорами, вжити заходів для погашення заборгованості з їх оплати у повному обсязі.

Фінансове управління

Управління  освіти

Постійно

  1. Вжити дієвих заходів для зменшення кількості дітей, які навчаються у другу зміну.

Управління  освіти

До 31 серпня 2020 року

  1. Провести організований набір учнів до 1-х та добір на вакантні місця учнів 2-11 класів, забезпечити ефективне комплектування класів у закладах загальної середньої освіти.

Управління  освіти

                                                                            До 31 серпня 2020 року

  1. Забезпечити організацію безкоштовним харчуванням дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у інклюзивних класах, учнів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», дітей батьки яких: загинули під час проведення АТО та  ООС; отримали інвалідність як учасники бойових дій; отримали поранення під час проведення АТО та ООС; безпосередньо беруть участь в ООС та пільговим харчуванням (з часткою оплатою) дітей з багатодітних сімей, дітей, батьки яких є учасниками бойових дій.

                                                                                           Управління  освіти

                                                                            До 10 вересня 2020 року

  1. Забезпечувати архітектурну доступність приміщень закладів освіти міста для дітей з особливими потребами.

                                                                                   Управління  освіти

                                                                             Керівники ЗЗСО, ЗДО

                                                                                         Протягом навчального року

  1. Ужити організаційних заходів для забезпечення закладів освіти міста педагогічними кадрами та створення належних умов для педагогічної діяльності. Забезпечити підготовку та підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів освіти.

Управління  освіти

КЗ «Центр інноваційних освітніх технологій» ФМР

До 01 вересня 2020 року

 

  1. Вжити заходів з упровадження різних форм дошкільної освіти (соціально-педагогічний патронат, групи короткотривалого перебування, групи вихідного дня); забезпечити повне охоплення дітей старшого дошкільного віку організованими формами дошкільної освіти.

Управління  освіти

                                                                            До 01 вересня 2020 року.

  1. Забезпечити використання коштів субвенцій, виділених з державного бюджету відповідно до затверджених Кабінетом Міністрів України, Порядків та умов надання у 2020 році цих субвенцій та виділення з місцевих бюджетів необхідного обсягу коштів на співфінансування заходів, передбачених зазначеними субвенціями.

Фінансове управління

                                                                          Управління  освіти

                                                                          До 31 грудня 2020 року.

  1. Забезпечити проходження медичного огляду  педагогічними працівниками,  учнями закладів освіти відповідно до чинного законодавства України.

                                                                                  Управління освіти

                                                                                  Керівники закладів освіти

                                                                                  До 31 серпня 2020 року.

  1. Провести комплексні роботи з підготовки приміщень та будівель  закладів освіти до початку 2020/2021 навчального року та оформити відповідні акти.

                                                                                  Управління освіти

                                                                         Керівники закладів освіти

До 21 серпня 2020 року.

  1. Забезпечити проведення ремонтних робіт на харчоблоках закладів освіти, оновлення технологічного обладнання та посуду

Управління освіти

                                                                    Керівники закладів освіти

                                                                    До 21 серпня 2020 року.

  1. Провести комплекс заходів з підготовки закладів освіти до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2020/2021 навчального року та забезпечити повну готовність до опалювального сезону.

Управління  освіти

                                                                         КП «Фастівтепломережа»

                                                                         Керівники закладів освіти

                                                                        До 21 вересня 2020 року.

  1. Забезпечити заклади освіти твердим паливом в обсягах, необхідних для їх безперебійного функціонування в осінньо-зимовий період; провести перевірку приладів обліку тепла і газу відповідно до чинних нормативно-правових актів.

Управління  освіти

                                                                   КП «Фастівтепломережа»

                                                                   ТОВ «Біотерм-Фастів»

                                                                   До 01 вересня 2020 року

  1. Вжити заходів для створення безпечних умов для учасників освітнього процесу, забезпечити дотримання правил пожежної та електробезпеки, приписів підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

Управління  освіти

                                                                    Керівники  закладів освіти

                                                               До 21 серпня 2020 року.

 

  1. Розпочати навчальний рік з проведення Дня знань у закладах освіти міста усіх типів та форм власності.

Управління освіти

                                                                    Керівники ЗЗСО

                                                                    01 вересня 2020 року.

 

Керуючий справами виконкому                                  Л.О.Тхоржевська                                           

 

                                             Додаток 2

до рішення виконавчого комітету

Фастівської міської ради

від                      №

 

Склад

Моніторингової групи з перевірки готовності закладів освіти

  до 2020/2021 навчального року

 

 

Голова комісії:

 

Давиденко О.П.               – заступник міського голови;

 

Члени комісії:

 

Єриш Н.Л.

Вдовенко І.А.

Лактисов О.М.

 

 

 

 

Маркович І.В.

 

 

 

Мєх Н.А.

Скорубська Т.Б.

 

 

Скурська Л.М.

–        начальник управління освіти;

–        заступник начальника управління освіти;

–        заступник начальника управління – начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Фастівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області;

–        провідний фахівець відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Фастівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області;

–        начальник відділу капітального будівництва;

–       завідувач відділення організації санітарно-гігієнічних досліджень Фастівського МРВЛД ДУ «Київський ОЛЦ МОЗ України»;

–        депутат Фастівської міської ради, голова постійної комісії з питань охорони здоров´я, соціального захисту, освіти, культури, спорту, сім´ї та молоді.

 

 

  Керуючий справами  виконкому                                   Л.О.Тхоржевська

 

 

 

БІЛЬШЕ НОВИН

ДИВИТИСЬ