Педколектив 4ї школи передали військовим старлінк

  • 19.10.2022

Завершився Всеукраїнський проєкт  з виготовлення геральдичної карти України ” Не журися, Україно, панно синьоока”. Метою цього проєкту було продемонструвати всьому світові єдність та незламність українського народу. У рамках заходу було вишито бісером 25+1 карт нашої держави розміром1.8*1.2 метри. Усі карти підготувала компанія БС “Солес”( Олег та Олеся Стечкевич, м. Львів).

Колектив Фастівської СЗОШ І-ІІІ ступенів №4 з поглибленим вивченням іноземних мов також долучився до проєкту. Майстрині закладу вишивали карту для Криму, щоб засвідчити: «КРИМ – це УКРАЇНА!». Важко уявити, яка складна робота була пророблена. Під кожен герб підбирався окремий колір та відтінок бісеру. Кропітка робота вимагала багато зусиль та часу, її слід було завершити до Дня Незалежності України. Практично треба було пришити 1,5 кг бісеру. “Малюючи” бісером, об’єднати всі регіони нашої держави в Незламну, Непохитну, Найсильнішу Україну, бо яким би потужним не був ворог, перемогти його може лише той, хто здатен творити, незважаючи ні на що. Адже це є проявом живої душі. А наша жива душа – непереможна!

Слід назвати рукодільниць, які довгими годинами з любов’ю вишивали карту нашої держави, нанизуючи на ниточки бісеринки, міцно з’єднуючи всі регіони в єдину непохитну УКРАЇНУ. Це такий творчий колектив:Ірина Мельнічук – куратор проекту, Олена Забара, Оксана Гладишева, Ірина Селіванова, Тетяна Усова, Алла Яровенко, Наталя Яцкевич, Неллі Коваль, Анастасія Левчишина, Алла Федоренко, члени батьківського комітету Алла Толмачова та Жанна Дубовик, випускниця школи Богдана Дубовик. Окрема подяка майстру Маріяшу Олександру Миколайовичу, який виготовив підрамник до карти-вишивки.

Вишивальниці завершили свій творчий доробок напередодні Дня Українського прапора, адже переконані в тому,що колективна робота, яка має глибокий духовний зміст, послужить намірам і бажанням жити в самостійній вільній Україні. А далі полотно було виставлене на аукціоні Міжнародного зібрання підприємців і продане за 28000 грн!!! Ці кошти були витрачені на STARLINK для воїнів з Фастівської громади. Хочеться подякувати волонтеру Максиму, який допоміг нам приєднатися до цього аукціону. На жаль, він не захотів назвати прізвище, але саме завдяки таким людям ми наближаємо перемогу!

Щира подяка усім учасникам проєкту!!  Віримо у Збройні сили України, молимося за них, за Перемогу, за щасливу долю нашої Батьківщини! ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!

БІЛЬШЕ НОВИН

ДИВИТИСЬ