З 12 березня до 3 квітня 2020 року на усій території Фастова установлено карантин

  • 12.03.2020

Постановою Уряду «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» на території України введено карантин. Відповідно до рішення позачергового засідання Фастівської міської постійної комісії з питань ТЕБ та НС сьогодні, 12 березня, в актовій залі адміністративного будинку Рад відбулися збори керівників об’єктів господарської діяльності, підприємств, установ та організацій міста з питання проведення санітарно – профілактичних заходів з недопущення розповсюдження вірусу.
Міський голова М. Нетяжук звернув увагу присутніх на необхідності введення превентивних, попереджувальних і профілактичних заходів, щоб мінімізувати проникнення і розповсюдження вірусу в країні та проінформував про запроваджені обмежувальні заходи у Фастові, які діятимуть з 12.03.2020 до 03.04.2020 рр. Завідувач Фастівського міжрайонного відділу ДУ «КОЛЦ МОЗ України» В.Ткаченко та начальник Фастівського районного управління ГУ «Держпродспоживслужби» в Київській області І. Іщук розповіли про симптоми небезпечної хвороби та надали рекомендації для громадян, зокрема: мити руки і обробляти їх дезінфекційними засобами, за можливості уникати тісних контактів із великою кількістю людей, особливо – з людьми, які мають чітко виражені симптоми, за виникнення симптомів добровільно самоізолюватися і звернутися до лікаря.

Того ж дня на виконання постанови КМУ №211 від 11.03.2020 р. та рішення Протоколу №3 від 11.03.2020 року міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, у зв’язку з небезпекою виникнення надзвичайної ситуації природного характеру, з метою попередження розповсюдження нової коронавірусної інфекції (COVID-19) на території міста Фастова, з урахуванням ймовірного розвитку складної епідемічної ситуації, міський голова М. Нетяжук видав розпорядження № 74од: http://www.fastiv-rada.gov.ua/pro-zapobihannia-poshyrenniu…/.
Відповідно до нього забороняється відвідування закладів освіти ії здобувачами; проведення всіх масових заходів, у яких бере участь понад 200 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Спортивні заходи дозволяється проводити без участі глядачів (уболівальників).
Конкретизує цей документ наказ начальника управління освіти, виданий також сьогодні. Згідно з ним призупиняється освітній процес у закладах дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти з 12 березня по 03 квітня 2020 р. Керівники закладів освіти повинні відмовитись від проведення та участі у масових заходах освітнього, соціального та мистецько-розважального характеру на території закладів освіти, зокрема проведення олімпіад, спартакіад, змагань, конкурсів (в т.ч. фахової майстерності), виставок, концертів, пробного зовнішнього незалежного оцінювання тощо.
Водночас розробляються заходи щодо забезпечення проведення навчальних занять за допомогою дистанційних технологій, організовується відпрацювання занять за рахунок ущільнення та самостійного опрацювання навчального матеріалу відповідно до навчальних планів і програм після нормалізації епідемічної ситуації.

БІЛЬШЕ НОВИН

ДИВИТИСЬ