Сплата податку на прибуток підприємств і організацій, що перебувають у державній власності, здійснюється за кодом класифікації доходів бюджету 11020100

  • 28.02.2024

Головне управління ДПС у Київській області у зв’язку з проведенням кампанії декларування податку на прибуток за 2023 рік, яка наразі триває, повідомляє наступне.

Відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 14.01.2011 №11 «Про бюджетну класифікацію» (далі – наказ №11) для сплати податку на прибуток підприємств визначено код бюджетної класифікації 11020000, для сплати податку на прибуток підприємств державної власності визначено  код класифікації доходів бюджету 11020100 «Податок на прибуток підприємств і організацій, що перебувають у державній власності».

Частиною другою ст.22 Господарського кодексу України визначено, що суб’єктами господарювання державного сектору економіки є суб’єкти, що діють на основі лише державної власності, а також суб’єкти, державна частка у статутному капіталі яких перевищує п’ятдесят відсотків чи становить величину, яка забезпечує державі право вирішального впливу на господарську діяльність цих суб’єктів.

Отже, сплата податку на прибуток суб’єктами господарювання державного сектору економіки, що діють на основі лише державної власності, а також суб’єктами, державна частка у статутному капіталі яких перевищує п’ятдесят відсотків чи становить величину, яка забезпечує державі право вирішального впливу на господарську діяльність цих суб’єктів, має здійснюватися за кодом класифікації державного бюджету 11020100 «Податок на прибуток підприємств і організацій, що перебувають у державній власності».      

Повідомляємо реквізити бюджетного рахунку для сплати податку на прибуток підприємств і організацій, що перебувають у державній власності, для платників податку Київської області: UA968999980313070002000010001 (код класифікації доходів бюджету 11020100).

Платниками податків без державної частки у статутному капіталі податок на прибуток сплачується на відповідний код бюджетної класифікації доходів бюджету. Реквізити бюджетних рахунків для сплати податку на прибуток підприємств і організацій для платників податку Київської області розміщені на субсайті ГУ ДПС у Київській області за посиланням: https://kyivobl.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv.

Залишаємось на зв’язку:

Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

ГУ ДПС у Київській області

БІЛЬШЕ НОВИН

ДИВИТИСЬ