Про визначення уповноважених органів  для проведення обстеження матеріально – побутових умов домогосподарства/ фактичного місця проживання особи для призначення усіх видів державних допомог та компенсацій

  • 08.06.2023
ФАСТІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Київської області

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

 

03.06.2023                                             м. Фастів                          №131-од

 

 

 

Про визначення уповноважених

органів  для проведення обстеження

матеріально – побутових умов

домогосподарства/ фактичного місця проживання особи для призначення усіх видів державних допомог та компенсацій

 

         Зметою ефективного та своєчасного розгляду поданих заяв про призначення усіх видів державних допомог та компенсацій, їх опрацювання, а також  організації складання актів обстеження матеріально-побутових умов сімей, що проживають на території Фастівської міської територіальної громади та  комплексного визначення їхніх потреб, відповідно до Закону України « Про державну допомогу сім’ям з дітьми», постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2001 року № 1751 « Про затвердження Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги сім’ям з дітьми», постанови Кабінету Міністрів України від 24.02.2003 року № 250 « Про затвердження Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям», постанови Кабінету Міністрів України від 02.08.2000 року № 1192 « Про надання щомісячної грошової допомоги особі, яка проживає разом з особою з інвалідністю I чи IIгрупи внаслідок психічного захворювання, яка за висновком лікарської комісії закладу охорони здоров’я потребує постійного стороннього догляду, на догляд за нею», постанови Кабінету Міністрів України  від 23.09.2020 № 859 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з

 

 

 

 

 

 

 

 

догляду на непрофесійній основі», постанови Кабінету Міністрів України від 06.10.2021 року № 1040 « Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності на професійній основі», постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2020 року № 587 « Про організацію надання соціальних послуг», керуючись пунктами, 19,  20 частини 4 статті 42  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

  1. Визначити управління соціального захисту населення виконавчого комітету Фастівської міської ради уповноваженим органом на території міста Фастова для проведення обстежень та складання актів обстежень матеріально-побутових умов домогосподарства/ фактичного місця проживання осіб, які звертаються до Управління надання адміністративних послуг виконавчого комітету Фастівської  міської радипро призначення усіх видів державних допомог та компенсацій.
  2. Визначити старост старостинських округів Фастівської міської територіальної громади уповноваженими особами ,які складають акти обстеження матеріально –побутових умов домогосподарства/ фактичного місця проживання особи для призначення усіх видів державних допомог та компенсацій на території населених пунктів, які входять до складу старостинського округу.
  3. Визначити КНП ФМР «Фастівський міський Центр первинної (медико – санітарної) медичної допомоги» уповноваженим органом на території Фастівської міської територіальної громадидля проведення обстежень та складання актів обстежень матеріально-побутових умов домогосподарства/ фактичного місця проживання осіб, які звертаються Управління надання адміністративних послуг виконавчого комітету Фастівської міської ради про призначення компенсацій за надання соціальних послуг з догляду на непрофесійній основі та за надання соціальних послуг з догляду без здійснення підприємницької діяльності на професійній основі та визначити відповідальних працівників для проведення вище зазначених обстежень.
  4. Керівникам управління соціального захисту населення виконавчого комітету Фастівської міської ради,Фастівського міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) виконавчого комітету Фастівської міської ради,КЗ ФМР « Фастівський міський територіальний центр соціальних служб» визначити відповідальних працівників для проведення оцінки потреб сім’ї / особи та складання висновків.
  5. Визначити другий та четвертий четвер місяця виїзним днем для обстеження матеріально – побутових умов домогосподарства/ фактичного місця проживання особи та проведення комплексного визначення індивідуальних потреб особи, яка потребує соціальних послуг.
  6. Для проведення обстеження матеріально –побутових умов домогосподарства/ фактичного місця проживання особи в межах Фастівської міської територіальної громади керуючому справами (секретарю) виконавчого комітету Фастівської міської ради забезпечити відповідальних працівників службовим автотранспортом.
  7. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, з гуманітарних питань.

 

 

Міський  голова                                                           Михайло НЕТЯЖУК

 

БІЛЬШЕ НОВИН

ДИВИТИСЬ