Звіт міського голови про діяльність виконавчих органів Фастівської міської ради за 2022 – 2023 роки

  • 11.04.2024

ФАСТІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Київської області

Р І Ш Е Н Н Я

__________________                       м. Фастів                    № _________________

 

 

Звіт міського голови про діяльність виконавчих органів

Фастівської міської ради за 2022 – 2023 роки

У відповідності до п. 9 ч. 1 ст. 26, ч. 6 ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

міська рада

В И Р І Ш И Л А:

Звіт міського голови про діяльність виконавчих органів Фастівської
міської ради за 2022 – 2023 роки взяти до відома (додаток).

 

 

 

Міський голова                                                           Михайло НЕТЯЖУК

 

 

 

 

Додаток

до рішення міської ради

 

 

Звіт міського голови за 2022-2023 роки

 

У 2022 році війна увійшла в фазу повномасштабного вторгнення. З 24 лютого бойові дії розпочалися на Київщині. Всі ті плани, які мала наша громада були зруйновані і основним завданням перед усіма нами стало «вистояти і перемогти».

Насамперед, сьогодні ми дякуємо Збройним Силам України та усім силам оборони за мирне небо над Фастівською громадою.

Через необхідність дотримання умов безпеки не про все зроблене Фастівською міською територіальною громадою у 2022-2023 роках для підсилення обороноздатності території можна говорити у публічному звіті. Тому до Вашої уваги пропонується лише та інформація, яка має публічний характер.

З 24 лютого 2022 року голова Фастівської районної військової адміністрації  в умовах активної фази російської агресії проти України в Київській області самоусунувся від виконання посадових обов’язків керівника району територіальної оборони, не створив штаб району територіальної оборони та не видавав накази для виконання завдань оборони органами місцевого самоврядування та силовими структурами.

Фастівський міський голова  Михайло Нетяжук за узгодженням з керівниками районних підрозділів Служби безпеки України, Збройних сил України та Національної поліції, створив Штаб оборони м. Фастова, очоливши його. На базі даного штабу було розгорнуто цілодобовий оперативний центр координації дій всіх сил оборони громади.

В умовах загрози вторгнення військових частин російської федерації на територію громади, міський голова організував взаємодію силових структур,  Фастівської міської ради та її виконавчих органів, підприємств, громадських організацій, представників громадянського суспільства. Завдяки цьому в найкоротші терміни було забезпечено розгортання 208 батальйону ТрО, будівництво і облаштування вузлів оборони та блок-постів, утворення 8 добровольчих формувань територіальної громади та взяття під охорону важливих об’єкти інфраструктури.

З метою недопущення підходу ворожих сил на відстань артилерійського вогневого враження міста, під керівництвом та за безпосередньої участі Михайла Нетяжука було організовано виконання робіт з інженерного обладнання позицій для ешелонованої оборони в населених пунктах Макарівської селищної та Бишівської і Томашівської сільських громад: Ясногородка, Лишня, Бишів Дорогинка, Чорногородка, Дідівщина, на рубежах  Пашківка-Фасова та Бишів-Грузьке. Жодна з цих позицій не була захоплена ворогом. Лінія фронту була зупинена за 35 кілометрів від Фастова.

Використовуючи логістичний потенціал Фастова було організовано гуманітарний хаб, що складався з пунктів прийому, сортування, обліку та зберігання гуманітарних вантажів, які в подальшому адресно надавалися мешканцям громади або скеровувалися в інші регіони України.

Основою хабу став Гуманітарний центр – структура, яка комплексно працювала з громадянами, що прибули до Фастова як на постійне місце проживання на період воєнного стану, так і задля тимчасового перебування. Завдяки злагодженій роботі центру, внутрішньо-переміщені особи комплексно отримували адміністративні послуги, гуманітарну підтримку, розміщення, медичну допомогу та інше.

Після входу військ російської федерації на територію Макарівської селищної громади, Михайло Нетяжук організував взаємодію Фастівської міської ради з Макарівською селищною радою, яка полягала в розміщенні підрозділів Виконавчого комітету Макарівської селищної ради на території м. Фастова, наданні мешканцям Макарівщини гуманітарної допомоги, сприяння в доставці пенсійних коштів тощо.

Зважаючи на повне знищення медичної системи окупованих територій, до населених пунктів Бородянської та Макарівської громад після їх деокупації було організовано виїзди пересувних амбулаторій з метою надання медичної допомоги безпосередньо на місцях та забезпечення необхідними ліками їх мешканців.

Після звільнення територій було організовано роботу виїзних будівельних бригад, котрі допомагали у відновленні об’єктів Бородянської та Макарівської громад.

Робота по посиленню обороноздатності Фастівської міської територіальної громади та підтримці Збройних Сил України триває.

Протягом 2022-2023 рр. в умовах військового стану підрозділи, служби, установи та підприємства Фастівського міської ради наполегливо працювали для забезпечено безперебійної роботи об’єктів критичної інфраструктури, медичних закладів, закладів освіти та соціальної сфери.

З літа 2022 року розпочалася робота по підсиленню енергетичної безпеки громади. Ще до початку масованих ракетних обстрілів об’єктів критичної інфраструктури було організовано понад 20 пунктів обігріву, обладнаних автономними джерелами електро- та теплопостачання. Усього протягом 2022-2023 років громада у співпраці з партнерами безкоштовно отримала понад 120 електрогенераторів загальною потужністю більше 4 МВт та електротехнічне обладнання (трансформатори).

З метою допомоги особам, які постраждали у війні, з березня 2022 р. у взаємодії між КНП «Фастівська БЛІЛ», МГО «Лікарі без кордонів» та «Центром дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України» в громаді реалізовується Проект «Моє серденько». В рамках даного проекту було організовано Центр денної підтримки, де внутрішньо переміщені особи отримують індивідуальні та групові психотерапевтичні, лікувальні та реабілітаційні послуги.

Позитивні результати цього проекту послужили основою для створення на базі КНП ФМР «Фастівський міський Центр первинної медико-санітарно допомоги» Центру соціальної підтримки та медико-психологічної реабілітації для військовослужбовців та їх родин «Родина 4.5.0.». Завданням Центру є підтримка родин військовослужбовців та ветеранів, родин загиблих військових, родин зниклих безвісти та інших вразливих верств населення.

Протягом 2022-2023 рр., не зважаючи на війну, наше місто продовжувало розвиватися. Були збудовані 2 багатоквартирні будинки. В одному з них у співпраці з Київською ОВА придбано 6 квартир для відселення з постраждалого в наслідок російської агресії будинку фастівчан.

На території Індустріального парку «ФастІндастрі» розпочато будівництво двох нових підприємств, які доповнять кластер виробництва продуктів пакування новими сучасними технологіями та додатково створять в громаді понад 350 нових робочих місць.

Враховуючи пов’язану з війною обмеженість бюджетних ресурсів, робота була сконцентрована на пошуку зовнішній джерел фінансування та підтримки. Більш інтенсивною стала взаємодія з нашими побратимами – Валецький повіт та муніципалітет Одунпазарі (Ескішехір), які приймали наших дітей та надавали гуманітарну допомогу. Крім того було налагоджено співпрацю з містами Меербуш (Німеччина), Суонлі (Велика Британія) Друскінінкай (Литва), з якими підписані Угоди про співпрацю, та Кемптен і Зіндельфінген (Німеччина), які надали благодійну допомогу у вигляді спеціалізованої техніки.

Також було організовано співпрацю з рядом міжнародних та українських благодійних фондів та організацій: Європейський Інвестиційний Банк, USAID, NEFCO, GIZ, МОМ ООН, ПРО ООН, UNICEF, ММГО «Лікарі без кордонів», Міжнародний медичний корпус, Міжнародний Червоний Хрест, СОС Дитячі містечка, БФ «Фастівчани», Фундація Україна, ГО «Синергія» та багато інших. Така співпраця дозволила Фастівській громаді не лише отримати гуманітарну допомогу у вигляді продуктів харчування, ліків, медобладнання та ліжка, але й реалізовувати різноманітні проекти, реагуючи на виклики війни та наближаючи якість надання послуг громадянам до європейських стандартів. За 2022-2023 рр. було залучено понад 70 млн. грн. для проектів, що вже реалізовано, та понад 420 млн. грн. для проектів, які зараз знаходяться в стадії реалізації (детальна інформація наведена в додатку). Для порівняння – власні надходження по загальному та спеціальному фонду громади у 2023 р.  становили 511 млн. грн.

Крім того забезпечувалася діяльність та реалізація різноманітних заходів у всіх сферах життєдіяльності нашої громади: цивільний захист, освіта, медицина, культура, фізкультура та спорт, житлово-комунальне господарство, економіка та фінанси, надання адміністративних послуг, соціальний захист населення, розвиток громадянського суспільства та ін.

Те, що Фастівська громада вистояла перед загрозою рашистської навали у 2022 р. і зараз продовжує розвиватися, насамперед, є результатом згуртованості та єднання.

Єднання тих мешканців громади, які в лавах Сил оборони України захищають незалежність та територіальну цілісність нашої держави, тих, хто на своїх робочих місцях, у волонтерській роботі або при виконанні представницьких функцій працює задля зміцнення нашої держави, хто навчається, хто дбає та підтримує співгромадян.

Дякую кожному!

Наша єдність наближає Українську Перемогу!

Наша єдність забезпечує стрімкий європейський розвиток Фастівської громади!

 

Слава Україні!!!

Героям Слава!!!

 

Додаток

 

 

 

 

 

БІЛЬШЕ НОВИН

ДИВИТИСЬ