У Фастові обстежили 28 закладів громадського харчування

  • 10.10.2019

Кафе «Сита Миша» (ФО-П Васько Н.С.) та бар «Шедевр» (ФО-П Савченко О.Ю.) – заклади громадського харчування, де повністю дотримуються санітарних вимог та правил.

Про це на понеділковій апаратній нараді повідомив заступник начальника Фастівського районного управління Держпродспоживслужби в Київській області Олександр Лактисов

На жаль, як повідомив Олександр Михайлович, у місті є й заклади, санітарний стан яких є незадовільним. Це кафе «Димок» (ФО-П Григорян), кафе «Харчевня» (ФО-П Головченко Т.В.), кафетерій «Арізона» (ФО-П Портянко Л.В.)

Основні недоліки, які були зафіксовані членами робочої групи:

  • відсутність медичного огляду персоналу (без даного огляду персонал не повинен бути допущений до роботи взагалі)
  • порушення поводження з харчовими відходами
  • невідповідні санітарним вимогам харчові поверхні, що контактують з харчовими продуктами, а також пошкодження робочих поверхонь та невідповідність матеріалів, з яких їх виготовлено
  • бруд

Цікаво, що керівництво закладу Chilly Milly (суб’єкт господарювання ФО-П Байбородіна О.В.) не допустило членів робочої групи до обстеження, що може свідчити про численні порушення санітарно-гігієнічних правил.

Загалом по місту з моменту створення робочої групи (http://www.fastiv-rada.gov.ua/shchodo-provedennia-obstezhennia-zakladiv-hromadskoho-restorannoho-kharchuvannia/), а це початок вересня, було обстежено 28 закладів громадського харчування.

Інформаційно:

Держпродспоживслужба здійснює контроль безпечності харчової продукції на всіх етапах обігу та при перевірці закладів громадського харчування, опирається на Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/771/97-%D0%B2%D1%80/ed20180120

заступник начальника Фастівського районного управління Держпродспоживслужби в Київській області Олександр Лактисов

БІЛЬШЕ НОВИН

ДИВИТИСЬ