ПАМ’ЯТКА щодо зберігання продуктів харчування під час спеки та знеструмлень

  • 16.07.2024

З метою уникнення харчових отруєнь та поширення небезпечних інфекційних хвороб серед населення, необхідно дотримуватись наступних правил:

  •  температура у холодильнику повинна бути не вище +4°, у морозильній камері – не вище -4°С (у холодильниках мають бути термометри для контролю температури в ньому);
  •  при відключенні електроенергії понад 4 години, у холодильник необхідно помістити контейнери з льодом для підтримки належної температури;
  •  при відключенні електроенергії не бажано зайвий раз відкривати дверцята холодильника та морозильної камери, щоб запобігти потраплянню теплого повітря;
  •  не підлягають подальшій реалізації продукти, що швидко псуються, якщо вони зберігалися в холодильнику при температурі вище +15°C протягом 4 годин або більше (м’ясо, птиця, морепродукти, молоко);
  •  розморожені харчові продукти заморожувати повторно заборонено;
  •  захищати харчові продукти від випадкових забруднень, від комах, гризунів та інших тварин.

БІЛЬШЕ НОВИН

ДИВИТИСЬ