ПАМ’ЯТКА щодо зберігання продуктів харчування під час спеки та знеструмлень
- 16.07.2024
Home / Архів новин / Новини / ПАМ’ЯТКА щодо зберігання продуктів харчування під час спеки та знеструмлень
З метою уникнення харчових отруєнь та поширення небезпечних інфекційних хвороб серед населення, необхідно дотримуватись наступних правил:
- температура у холодильнику повинна бути не вище +4°, у морозильній камері – не вище -4°С (у холодильниках мають бути термометри для контролю температури в ньому);
- при відключенні електроенергії понад 4 години, у холодильник необхідно помістити контейнери з льодом для підтримки належної температури;
- при відключенні електроенергії не бажано зайвий раз відкривати дверцята холодильника та морозильної камери, щоб запобігти потраплянню теплого повітря;
- не підлягають подальшій реалізації продукти, що швидко псуються, якщо вони зберігалися в холодильнику при температурі вище +15°C протягом 4 годин або більше (м’ясо, птиця, морепродукти, молоко);
- розморожені харчові продукти заморожувати повторно заборонено;
- захищати харчові продукти від випадкових забруднень, від комах, гризунів та інших тварин.