Аграрії можуть отримати часткову компенсацію вартості сільгосптехніки за програмою «Зроблено в Україні»

  • 09.10.2024

На сьогодні аграрії можуть отримати 25% компенсації вартості придбаної сільгосптехніки 64 українських виробників.

До оновленого Переліку вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується за рахунок бюджетних коштів, включено продукцію ще 20 українських виробників. Загалом в переліку вже 6 691 номенклатурна позиція техніки та обладнання 64 виробників. 

та Хто може взяти участь у цій програмі?

– Сільськогосподарські товаровиробники, що підпадають під характеристики прописані в Податковому кодексі, і які відповідають визначеним у Постанові КМУ №130 від 1 березня 2017 р. вимогам (наприклад, відсутність заборгованості зі сплати податків або суб’єкт не внесено до санкційних списків).

  • Які види сільгосптехніки можна придбати за цією програмою?

– Трактори для сільського та лісового господарства, грунтообробна техніка та обладнання (плуги, борони, культиватори), посівні та грунтообробні комплекси, насіннєві бункери та накопичувачі-перевантажувачі зерна, машини для очищення, сортування, калібрування насіння, зернових та бобових культур, навантажувачі зерна, машини для внесення мінеральних добрив, обприскувачі для хімічного захисту сільськогосподарських культур, тракторні причепи та причепи-самоскиди для перевезення зерна, обладнання для утримання свиней, ВРХ та телят, для доїння корів, техніка та обладнання для садівництва і ягідництва, обладнання для сушіння зерна.

  • Порядок отримання компенсації: які документи потрібні для її отримання?

– Аграрій купує техніку через банки, з якими Мінекономіки підписало відповідні меморандуми.

Після здійснення 100% оплати вартості техніки подає:

  • заявку
  • копію платіжного доручення або іншого платіжного документа, що підтверджує оплату
  • акт приймання-передачі техніки та обладнання
  • свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та/або машини (якщо техніка підлягає обов’язковій державній або відомчій реєстрації)

І далі вже банк відпрацьовує формування списків, подачу в Мінекономіки, отримує кошти через казначейство і зараховує їх на рахунок заявника.

 

 

  • Більше інформації про програми підтримки аграріїв на порталі «Дія» та ДАР .

БІЛЬШЕ НОВИН

ДИВИТИСЬ