Про затвердження Комплексної програми сприяння органам прокуратури на території Фастівської міської територіальної громади на 2024 – 2025 роки

  • 12.09.2024

 

 

ФАСТІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Київської області

Р І Ш Е Н Н Я

22.12.2023                                           м. Фастів                            № 567-ХLV-VІІІ

 

 

Про затвердження Комплексної програми

сприяння органам прокуратури на території Фастівської міської територіальної громади на 2024 – 2025 роки

З метою посилення взаємодії органів прокуратури і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо забезпечення безпеки громадян, профілактики злочинності, зменшення корупційних проявів, очищення державних органів та органів місцевого самоврядування від корумпованих посадових осіб, зменшення впливу організованої злочинності на економічну та політичну сфери суспільства відповідно до Конституції України та Закону України «Про прокуратуру», враховуючи рішення виконавчого комітету Фастівської міської ради №537 від 27 листопада 2023 року «Про схвалення проекту Комплексної програми сприяння органам прокуратури на території Фастівської міської територіальної громади на 2024 – 2025 роки», керуючись ст.25, п. 22 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

міська рада

В И Р І Ш И Л А:

  1. Затвердити Комплексну програму сприяння органам прокуратури на території Фастівської міської територіальної громади на 2024 – 2025 роки (додаток).
  2. Фінансовому управлінню виконавчого комітету Фастівської міської ради передбачати кошти на витрати, пов’язані з реалізацією цієї Програми, згідно ст.85 Бюджетного кодексу України.
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань регламенту, депутатської етики, забезпечення діяльності депутатів, законності і правопорядку, боротьби з корупцією, зв’язків із ЗМІ, громадськістю та політичними партіями, першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

 

Міський голова                                                             Михайло НЕТЯЖУК

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток

до рішення Фастівської міської ради

 

 

 

 

 

 

 

КОМПЛЕКСНА ПРОГРАМА

 

сприяння органам прокуратури

на території Фастівської міської територіальної громади

на 2024-2025 роки

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2023 рік

 

 

ПАСПОРТ ПРОГРАМИ

 

Ініціатор розроблення Програми Фастівська окружна прокуратура
Розробник Програми Сектор з питань мобілізаційної роботи виконавчого комітету Фастівської міської ради
Співрозробники Програми Фастівська окружна прокуратура
Головний розпорядник коштів Виконавчий комітет Фастівської міської ради
Відповідальний виконавець Програми Виконавчий комітет Фастівської міської ради
Учасники програми Фастівська окружна прокуратура,

Сектор з питань мобілізаційної роботи виконавчого комітету Фастівської міської ради;

Структурні підрозділи виконавчого комітету Фастівської міської ради;

Підприємства, установи, організації та заклади Фастівської міської територіальної громади

Заходи Програми Заходи Програми здійснюють:

Сектор з питань мобілізаційної роботи виконавчого комітету Фастівської міської ради;

Структурні підрозділи виконавчого комітету Фастівської міської ради;

Підприємства, установи, організації та заклади Фастівської міської територіальної громади

Термін реалізації Програми 2024-2025 роки
Координація Кординацію за виконанням Програми здійснює:

Сектор з питань мобілізаційної роботи виконавчого комітету Фастівської міської ради

Джерела фінансування Програми Бюджет Фастівської міської територіальної громади;

Добровільні пожертвування фізичних  і юридичних осіб, благодійних організацій та об’єднань громадян;

Інші джерела фінансування не заборонені чинним законодавством України.

 

 

 

  1. Загальні положення

В системі правоохоронних органів України, відповідно до Конституції України прокуратура становить єдину централізовану систему органів на чолі з Генеральним прокурором України, яка не належить до жодної з гілок влади, є незалежною у здійсненні повноважень і керується у своїй діяльності виключно законом.

Такий статус прокуратури пояснюється тими завданнями і функціями, які на неї покладаються, сутність яких в основному полягає в забезпеченні верховенства закону.

Діяльність працівників прокуратури спрямована насамперед на усунення порушень закону, притягнення до відповідальності винних осіб, поновлення порушених прав і свобод громадян та законних інтересів держави.

Основними законодавчими актами, що визначають правовий статус, функції, повноваження, завдання, засади організації та порядок діяльності прокуратури, є Конституція України, Закон України «Про прокуратуру» та інші нормативні акти.

Відповідно до п. 2 ст. 38 Закону України «Про місцеве самоврядування» до відання органів місцевого самоврядування належить вирішення питань щодо сприяння діяльності органам прокуратури та іншим правоохоронним органам.

Основним завданням Комплексної програми сприяння органам прокуратури на території Фастівської міської територіальної громади на 2024-2025 роки (далі – Програма) є створення умов для виконання завдань і функцій, покладених на органи прокуратури на території Фастівської міської територіальної громади.

 

  1. Мета Комплексної програми

 Метою даної Програми є реалізація на території Фастівської міської територіальної громади державної політики в питаннях зміцнення законності і правопорядку, поліпшення криміногенної обстановки, забезпечення профілактики правопорушень, публічної безпеки, захисту законних прав громадян та їх інтересів, вирішення питань щодо створення належних умов для роботи співробітників органів прокуратури на території Фастівської міської територіальної громади.

  1. Основні завдання та заходи Комплексної програми

 

Основні завдання та заходи програми є:

  • забезпечення широкого висвітлення результатів діяльності Фастівської окружної прокуратури на території Фастівської міської територіальної громади та забезпечення співпраці з населенням.

Фастівська окружна прокуратура, виконавчий комітет Фастівської міської ради, постійно.

 

  • забезпечення проведення роз’яснювальної роботи з керівниками підприємств, установ та організацій розташованих на території Фастівської міської територіальної громади та громадянами, представниками органів виконавчої влади, що до профілактики правопорушень та злочинних проявів.

Фастівська окружна прокуратура, виконавчий комітет Фастівської міської ради, підприємства, установи  та організації розташовані на території Фастівської МТГ, постійно.

 

  • забезпечення своєчасного реагування на злочинні прояви та протиправні посягання.

Фастівська окружна прокуратура, виконавчий комітет Фастівської міської ради, постійно.

 

  • забезпечення та сприяння у проведенні ремонтів, реконструкцій та модернізації будівель, в яких здійснює діяльність Фастівська окружна прокуратура на території Фастівської міської територіальної громади.

Фастівська окружна прокуратура, виконавчий комітет Фастівської міської ради, 2024-2025роки.

 

  • сприяння в забезпеченні закупівель, для Фастівської окружної прокуратури, витратного канцелярського приладдя та офісного паперу.

Фастівська окружна прокуратура, виконавчий комітет Фастівської міської ради, 2024-2025роки.

 

  1. Очікувані результати

В результаті виконання заходів Комплексної програми буде забезпечено:

  • посилення взаємодії органів прокуратури і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо забезпечення безпеки громадян, профілактики злочинності;
  • зниження рівня злочинності на території Фастівської міської територіальної громади;
  • зменшення корупційних проявів, очищення державних органів та органів місцевого самоврядування від корумпованих посадових осіб;
  • вирішення питань щодо створення належних умов для роботи співробітників органів прокуратури на території Фастівської міської територіальної громади;
  • зменшення впливу організованої злочинності на економічну та політичну сфери суспільства.

 

  1. Ресурсне забезпечення Комплексної програми

Ресурсне забезпечення полягає у виділенні коштів з бюджету Фастівської міської територіальної громади, в межах його фінансових можливостей, на організацію діяльності Фастівської окружної прокуратури запровадження Комплексної програми сприяння органам прокуратури на території Фастівської міської територіальної громади. Виділені кошти направляються на покращення умов праці та побуту працівників Фастівської окружної прокуратури та проведення заходів спрямованих на профілактику правопорушень, злочинних проявів та своєчасного реагування на них.

 

 

Секретар міської ради                                                Людмила РУДЯК

 

 

БІЛЬШЕ НОВИН

ДИВИТИСЬ