Про затвердження Програми надання шефської допомоги військовій частині А7377 на 2024 рік

  • 12.09.2024

 

 

ФАСТІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Київської області

Р І Ш Е Н Н Я

22.12.2023                                           м. Фастів                               № 569-ХLV-VІІІ

 

Про затвердження Програми

надання шефської допомоги

військовій частині А7377 на 2024 рік

З метою посилення взаємодії та ефективного цивільно-військового співробітництва військової частини А7377 і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо забезпечення суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення готовності військових частин до виконання завдань за призначенням, підвищення рівня морально- психологічного стану військовослужбовців Збройних сил України та піднесення престижу військової служби, відповідно до Конституції України та Законів України «Про оборону України», «Про правовий режим воєнного стану», Указу Президента України від 11 лютого 2016 року № 44/2016 «Про шефську допомогу військовим частинам Збройних сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України», постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2022 року № 252 «Деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану», враховуючи рішення виконавчого комітету Фастівської міської ради №538 від 27 листопада 2023 року «Про схвалення проекту Програми надання шефської допомоги військовій частині А7377 на 2024 рік», керуючись ст. 25, п. 22 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

міська рада

В И Р І Ш И Л А:

  1. Затвердити Програму надання шефської допомоги військовій частині А7377 на 2024 рік (додаток).
  2. Фінансовому управлінню виконавчого комітету Фастівської міської ради передбачати кошти на витрати, пов’язані з реалізацією цієї Програми, в межах фінансових можливостей бюджету.
  3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

 

Міський голова                                                             Михайло НЕТЯЖУК

 

 

 

 

 

 

Додаток

до рішення Фастівської міської ради

 

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА

 

надання шефської допомоги  військовій частині А7377

на 2024 рік

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2023 рік

 

ПАСПОРТ ПРОГРАМИ

 

Ініціатор розроблення Програми Військова частина А7377
Розробник Програми Сектор з питань мобілізаційної роботи виконавчого комітету Фастівської міської ради
Співрозробники Програми Військова частина А7377
Головний розпорядник коштів Виконавчий комітет Фастівської міської ради
Відповідальний виконавець Програми Виконавчий комітет Фастівської міської ради
Учасники програми Військова частина А7377,

Сектор з питань мобілізаційної роботи виконавчого комітету Фастівської міської ради;

Структурні підрозділи виконавчого комітету Фастівської міської ради;

Підприємства, установи, організації та заклади Фастівської міської територіальної громади

Заходи Програми Заходи Програми здійснюють:

Сектор з питань мобілізаційної роботи виконавчого комітету Фастівської міської ради;

Структурні підрозділи виконавчого комітету Фастівської міської ради;

Підприємства, установи, організації та заклади Фастівської міської територіальної громади

Термін реалізації Програми На 2024 рік
Координація Координацію за виконанням Програми здійснює:

Сектор з питань мобілізаційної роботи виконавчого комітету Фастівської міської ради

Джерела фінансування Програми Бюджет Фастівської міської територіальної громади;

Добровільні пожертвування фізичних  і юридичних осіб, благодійних організацій та об’єднань громадян;

Інші джерела фінансування не заборонені чинним законодавством України.

 

 

  1. Загальні положення

Програма надання шефської допомоги військовій частині А-7377 на 2023 рік розроблена у зв’язку з різким ускладненням внутрішньополітичної обстановки, зростанням соціальної напруги в Україні та військовою агресією Російської Федерації проти України, введення 24 лютого 2022 року  воєнного стану на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, відповідно до пункту 20 частини першої статті 106 Конституції України, Закону України “Про правовий режим воєнного стану” для надання всебічної допомоги з придбання необхідного майна  для  військових  частин, підрозділи яких беруть участь у захисті суверенітету нашої держави та виконують бойові завдання у відповідності  до Закону України «Про оборону України», Указу Президента України від 11 лютого 2016 року № 44/2016 «Про шефську допомогу військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України», Указу Президента України від 24 лютого 2022 № 68/2022 «Про утворення військових адміністрацій», пункту 3 статті 9 та пункту 4 статті 15 Закону України від 12 травня 2015 №389-VIII «Про правовий режим воєнного стану», Постанови кабінету міністрів України від 11 березня 2022 року
№ 252 «Деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану», статті 36 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

На даний час існує потреба в матеріально-технічному забезпеченні військових частин  Збройних Сил України та інших військових формувань.

У зв’язку з недостатнім наповненням та дефіцитом Державного бюджету України є потреба у здійсненні додаткового фінансування матеріальних та побутових потреб військових частин з місцевого бюджету.

  1. Мета Програми

Прийняття Програми направлене на захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки, підтримку військових формувань, які забезпечують захист державного кордону України, важливих (стратегічних) об’єктів і комунікацій, органів державної влади, органів місцевого самоврядування, території і населення, боротьби з диверсійними та іншими незаконно створеними озброєними формуваннями, а також підтримання безпеки і правопорядку, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру, забезпечення соціального захисту громадян України, які перебувають на службі у Збройних Силах України та в інших військових формуваннях, з метою піднесення престижу військової служби та забезпечення виконання завдань шефства над військовими частинами Збройних Сил України.

  1. Основні завдання та заходи Програми

 

Основні завдання та заходи програми є:

  • поліпшення матеріально технічної бази, її відновлення, проведення поточних та косметичних ремонтів власних та орендованих приміщень, прибудинкової території та місць загального користування військової частини А7377.

Військова частина А7377, виконавчий комітет Фастівської міської ради, 2024 рік.

 

  • сприяння в забезпеченні та закупівлі, для військової частини А7377, офісної техніки, витратного канцелярського приладдя та офісного паперу.

Військова частина А7377, виконавчий комітет Фастівської міської ради, 2024 рік.

  • сприяння в забезпеченні та закупівлі, для військової частини А7377, меблів, побутових товарів, електротоварів та засобів зв’язку.

Військова частина А7377, виконавчий комітет Фастівської міської ради, 2024 рік.

  • сприяння в забезпеченні та закупівлі, для військової частини А7377, автозапчастин, технічних рідин та паливно-мастильних матеріалів.

Військова частина А7377, виконавчий комітет Фастівської міської ради, 2024 рік.

 

  • поліпшення забезпеченості військової частини А7377 медичними засобами, ліками та перев’язувальними матеріалами

Військова частина А7377, виконавчий комітет Фастівської міської ради, 2024 рік.

 

  • висвітлення досягнень та важливих подій в житті та діяльності військової частини А7377, в засобах масової інформації та інтернет ресурсах.

Військова частина А7377, виконавчий комітет Фастівської міської ради, 2024 рік.

 

  1. Очікувані результати

В результаті виконання заходів передбачених Програмою шефської допомоги військовій частині А7377 буде забезпечено:

  • підвищення ефективності цивільно-військового співробітництва;
  • забезпечення готовності військових частин до виконання завдань за призначенням;
  • підвищення рівня морально психологічного стану військовослужбовців ЗСУ та піднесення престижу військової служби;
  • сприяння обороноздатності та мобілізаційній готовності держави.

 

  1. Ресурсне забезпечення Програми

Ресурсне забезпечення полягає у виділенні коштів з бюджету Фастівської міської територіальної громади на організацію та надання шефської допомоги військовій частині А7377. Виділені кошти направляються на покращення умов служби, побуту матеріально-технічного  та медичного забезпечення військовослужбовців військової частини А7377 та проведення заходів спрямованих на постійну бойову готовність та підготовку підрозділів які беруть участь у захисті суверенітету нашої держави та виконують бойові завдання, а також може здійснюватися за рахунок добровільних пожертвувань фізичних і юридичних осіб, благодійних організацій та об’єднань громадян та інших не заборонених законодавством джерел.

  

Секретар міської ради                                                Людмила РУДЯК

 

 

БІЛЬШЕ НОВИН

ДИВИТИСЬ