Сергій Миколайович Литвиненко

  • 05.07.2024

13.02.1974-02.07.2024

Народився Сергій Литвиненко 13.02.1974 року в м.Каховка, Херсонської області, там же закінчив середню школу. Потім було навчання в місцевому технікумі за спеціальністю «агроном».

Далі була строкова військова служба та робота в військовій частині з охорони посольств в м.Києві. В цивільному житті займався різноманітними ремонтними роботами, мав “золоті руки”.

Пізніше Сергій познайомився з майбутньою дружиною Тетяною, пара одружилася. Через деякий час родина поповнилася синочком Богданом.

Початок повномасштабного вторгнення застав Сергія Литвиненка в Бельгії. Чоловік одразу повернувся в Україну та вступив до лав Збройних Сил, мав звання старшого солдата. Боронив державу на посаді інспектора прикордонної служби 1 категорії – старшого оператора (БпПС) відділення повітряної розвідки та ударних безпілотних повітряних суден розвідувальної прикордонної застави I ПРИККШР.

Сергій Литвиненко проходив багато різноманітних профільних навчань, адже мав неабияку жагу до знань. Далі – військова служба на Східному напрямку, де отримав поранення. Після реабілітації чоловіка направили на Чернігівщину.

2 липня, в ході проведення протидиверсійних заходів з пошуку та знешкодження ДРГ противника, Сергій Литвиненко потрапив під ворожий мінометний обстріл та отримав поранення, несумісні з життям.

БІЛЬШЕ НОВИН

ДИВИТИСЬ