Про надання до Фастівського міськрайонного суду Київської області висновку органу опіки та піклування, щодо доцільності призначення ***опікуном над ***   

  • 19.06.2024
 

ФАСТІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Київської області

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

 

 ____________________                     м. Фастів                                   № _________

 

 

 

Про надання до Фастівського

міськрайонного суду Київської області

висновку органу опіки та піклування,

щодо доцільності призначення ***опікуном

над ***   

Розглянувши заяву *** від 09.05.2024 року, щодо надання висновку органу опіки та піклування про можливість призначення його опікуном над ***, відповідно до частини 1 статті 60, частини 4, 5 статті 63 Цивільного кодексу України,  керуючись підпунктом 4 пункту «б» частини першої статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради вирішив:

  1. Надати до Фастівського міськрайонного суду Київської області висновок органу опіки та піклування, щодо доцільності призначення ***опікуномнад *** (згідно  Додатку ).
  2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, з гуманітарних питань.

 

 

 

Міський голова                                                               Михайло НЕТЯЖУК

 

 

 

                                                                                       Додаток 

                                                                                       до рішення виконавчого

                                                                                       комітету Фастівської

                                                                                       міської ради

                                                                                       №_________ від

 

ВИСНОВОК

органу опіки та піклування  виконавчого комітету Фастівської міської ради,

щодо доцільності призначення *** (*** р.н.) опікуном над ***(*** р.н.).

Опікунською радою при виконавчому комітеті Фастівської міської ради була розглянута заява ***, про надання висновку органу опіки та піклування виконавчого комітету Фастівської міської ради, щодо доцільності призначення його опікуном над ***

*** р.н., проживає за адресою:   ***, разом зі своїм сином *** та невісткою ***.

Відповідно до наданих медичних документів, зокрема копії довідки ЛКК від 06.11.2023 року № 1/180, виданої КНП «Фастівський Міський Центр ПМСД», та копії консультативного висновку спеціаліста форми від 06.11.2023 року                                   № 028/о, ** встановлено діагноз: «Дифузний кардіосклероз СН І-ІІса А ст. АГ ІІ, ст. ІІ, Дикциркуляторна енцефалопатія ІІ ст., вестибулокоординаторні порушення, когнітивні зміни, судинна деменція, F01.8 Інша судинна деменція».

У зв’язку з прогресуванням діагнозу, в останній час у *** почалися галюцинації, він почав бачити неіснуючі речі, людей та розмовляти з ними, а вночі – страждати безсонням. Також втратив реальність часу та став тривожним. *** не може самостійно обслуговувати себе в побуті, організовувати свій побут, потребує постійного стороннього догляду за собою (згідно з інформацією, наведеною у копії довідки ЛКК від 06.11.2023 року № 1/180, виданої КНП «Фастівський Міський Центр ПМСД»). Розлад його здоров’я носить стійкий характер.

*** є рідним сином *** та хоче здійснювати над ним опіку.

*** до кримінальної відповідальності не притягався, не погашеної та не знятої судимості не має, за станом здоров’я може бути опікуном. Характеризується позитивно.

Відповідно до ч. 1 ст. 60 ЦК України, суд встановлює опіку над фізичною особою у разі визнання її недієздатною, і призначає опікуна за поданням органу опіки та піклування.

Відповідно до ч. 4 ст. 63 ЦК України,  опікун призначається переважно з осіб, які перебувають у сімейних, родинних відносинах з підопічним, з урахуванням особистих стосунків між ними та можливості особи виконувати обов’язки опікуна.

Тому, враховуючи вищевикладене, з метою захисту особистих немайнових і майнових прав ***, а також для створення йому необхідних побутових умов, здійснення за ним належного догляду, забезпечення йому лікування, орган опіки та піклування виконавчого  комітету Фастівської міської ради вважає за доцільне призначення  *** (*** р.н.) опікуном над *** (**** р.н.).

 

Керуючий справами (секретар)                                  Леся ТХОРЖЕВСЬКА

виконавчого комітету Фастівської

міської ради

 

 

 

 

 

 

 

 

БІЛЬШЕ НОВИН

ДИВИТИСЬ