Реформа медичної галузі триває, а місто готується до впровадження першого етапу проекту «Безкоштовна діагностика»

  • 12.06.2019

Про це на понеділковій апаратній нараді розповів головний лікар Фастівської ЦРЛ Андрій Герцун. Він повідомив, що підготовчий етап програми «Безкоштовна діагностика» включає підготовку консультативно-діагностичних центрів та поліклінік у лікарнях до переходу на новий принцип фінансування – «гроші йдуть за пацієнтом». Відтак, певна кількість діагностичних послуг буде компенсуватися лікарням Національною службою здоров’я, для пацієнтів же ці послуги стануть безкоштовними.

І хоча є інформація про те, що перший етап проекту може бути дещо відтермінованим на загальнодержавному рівні, все ж медичні заклади міста проводять підготовку до його впровадження. Так, триває процес закупівлі через систему Прозорро комп’ютерного обладнання з комплектуючими,  програмним забезпеченням та багатофункціональних пристроїв для Фастівської ЦРЛ. Для цього з міського бюджету виділено кошти в сумі 1 млн грн.

Як пояснив Андрій Васильович, придбання комп’ютерів є необхідною умовою для запровадження безкоштовних пілотних послуг, до яких входять лабораторні (дослідження крові, сечі та інструментальні (рентгенографія, УЗД діагностика), ендоскопія.

БІЛЬШЕ НОВИН

ДИВИТИСЬ