У місті стартує Місячник охорони праці

  • 26.04.2019

Шановні керівники підприємств, установ та організацій міста Фастова, голови профспілкових комітетів, представники громадськості ! 

Кожного року відповідно до Указу Президента України від 18 серпня 2006 року № 685/2006 « Про День охорони праці» на території України 28 квітня відзначається День охорони праці.

Цього року Україна долучилася до ініціативи Міжнародної організації праці провести заходи до Всесвітнього дня охорони праці під гаслом «Безпечне та здорове майбутнє праці».

Разом з міжнародною спільнотою Україна визнає, що здорові та безпечні умови праці – це стратегічне завдання, яке стоїть перед державою і бізнесом.

З огляду на зобов’язання, взяті нашою країною відповідно до Угоди про асоціацію між Україною з однієї сторони та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, ратифікованої Законом України від 16 вересня 2014 р. № 1678-VII, Уряд своїм розпорядженням від 12 грудня 2018 р. № 989-р схвалив Концепцію реформування системи управління охороною праці в Україні (далі – Концепція) та затвердив План заходів щодо її реалізації. Одним із елементів цієї концепції є щорічне проведення на території держави заходів, які присвячені Всесвітньому дню охорони праці.

Виконавчий комітет Фастівської міської ради не стоїть осторонь, а також долучився до цієї надзвичайно важливої події.

Так, відповідно до розпорядження міського голови № 120 від 22.04.2019 «Про проведення на території міста Місячника охорони праці, що присвячений Всесвітньому Дню охорони праці» створено організаційний комітет, до якого увійшли посадові особи управління соціального захисту населення виконавчого комітету Фастівської міської ради, Фастівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській обл., ГУ Держпраці у Київській обл., представники підприємств, установ та організацій міста Фастова. Очолила організаційний комітет перший заступник міського голови Олена Зикова.

Також затверджено План заходів щодо проведення в місті Місячника охорони праці з нагоди Всесвітнього дня охорони праці, згідно якого підприємствам, установам та організаціям запропоновано:

– забезпечити належне утримання територій, ефективну і безпечну експлуатацію виробничих об`єктів , дотримання вимог охорони праці працівників, зайнятих на роботах з підвищеною небезпекою;

– оформити (створити) куточки, стенди, які присвячені Дню охорони праці;

– обстежити виробничі підрозділи по дотриманню нормативних актів з охорони праці;

– перевірити забезпечення працівників спецодягом, іншими засобами індивідуального захисту, мийними та знешкоджувальними засобами;

– організувати на підприємствах, установах та організаціях конкурси: « За безпечну працю» з визначенням та заохоченням переможців у номінаціях

« Кращий працівник», « Краща виробнича дільниця», « Кращий за професією», « Кращий громадський інспектор з охорони праці»;

– розробити та впровадити на підприємствах, установах та організаціях програми навчання з питань охорони праці з урахуванням наявних та потенційних виробничих ризиків.

– здійснити заходи з вшанування пам’яті загиблих на виробництві та рекомендовано надати матеріальну допомоги сім’ям загиблих та інвалідам праці .

Закладам освіти міста запропоновано організувати та провести відкриті уроки, лекції, семінари, які присвячені Дню охорони праці. Фастівському відділенню управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській обл. запропоновано забезпечити спеціалістів підприємств, установ та організацій міста з питань охорони праці законодавчою, методичною літературою, буклетами, плакатами з питань охорони праці.

Також в рамках Місячника охорони праці управлінням соціального захисту населення виконавчого комітету Фастівської міської ради, спільно з ГУ Держпраці у Київській обл. та Фастівським відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській обл. буде проведено « День відкритих дверей».

Шановні колеги! Ми переконані, що тільки спільними зусиллями як органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, так і керівників, голів профспілкових комітетів підприємств, установ та організацій, представників громадськості можливо забезпечити конституційне право громадян на гідні та безпечні умови праці.

Тому закликаємо всіх долучитися до проведення заходів щодо проведення в місті Місячника охорони праці !

 

З повагою, організаційний комітет

БІЛЬШЕ НОВИН

ДИВИТИСЬ