Нарахування суб’єктами господарювання заробітної плати менше мінімального розміру є підставою для проведення інспекційних відвідувань і штрафу

  • 26.04.2019

Суб’єкти  господарювання, які відповідно до відомостей ПФУ нараховували заробітну плату менше мінімальної,  були заслухані на черговому  засіданні міської комісії з питань дотримання вимог законодавства про працю, легалізації виплати заробітної плати, зайнятості населення та трудових відносин з найманими працівниками. Під час її роботи представники місцевих органів державної виконавчої влади та виконавчого комітету Фастівської міської ради, в компетенцію яких входить питання легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення на території міста, з’ясовували конкретні обставини та причини такого нарахування, а також вивчались відповідні документи. За результатами розгляду  прийняті відповідні рішення та надані конкретні доручення. Засідання проведено під головуванням першого заступника міського голови Олени Зикової.

Управління соціального захисту населення виконавчого комітету Фастівської міської ради в черговий раз звертає увагу, що відповідно до вимог постанови КМУ № 295 від 26.04.2017 «Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України « Про місцеве самоврядування в Україні», подання інформації органами ПФУ про нарахування суб’єктами господарювання заробітної плати менше мінімального розміру є підставою для проведення інспекційних відвідувань з питань   дотримання роботодавцями  законодавства про працю. В разі виявлення правопорушення сума штрафу складає  41 тис. 730 грн. за кожного найманого працівника, стосовно якого скоєно правопорушення.

 

УСЗН

БІЛЬШЕ НОВИН

ДИВИТИСЬ