До уваги керівників підприємств, установ та організацій!
- 01.09.2022
Відповідно до ст.13, Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення» на території підприємств, установ та організацій , де куріння дозволено, власник(керівник) або вповноважені ним особи зобов’язані відвести місця для куріння.
У місцях для куріння:
- вивішують наочну інформацію, що складається з графічного знака і тексту такого змісту: “Місце для куріння. Куріння шкодить Вашому здоров’ю!”;
- встановлюють урну або попільницю з негорючих матеріалів;
- вивішують інформацію про шкоду, яку завдає здоров’ю людині куріння тютюнових виробів;
- встановлюється витяжна вентиляція чи інші засоби видалення тютюнового диму.
Згідно з п.2.4. СніП «Адміністративні та побутові приміщення» приміщення для куріння належать до побутово-санітарних приміщень. Кімнати для куріння облаштовують або як окремі кімнати, або при туалетах.
Температура в кімнатах в холодний період часу не має бути менша 16º.
В приміщенні повинен бути забезпечений витяжний повітрообмін з кратністю не менше 10м³/год.
Мінімальну площу для куріння розраховують за нормою 0,02 м² на 1людину, але вона не має бути менше 4 м².
Сумарна площа таких місць не повинна перевищувати 10 % загальної площі відповідної споруди чи приміщення.
Контролююча функція належить Головному управлінню Держпродспоживслужби в Київській області.