Про звернення до територіальних громад України щодо участі в акції «Всеукраїнська ініціатива єдності»

  • 23.02.2022

Проєкт

ФАСТІВСЬКА  МІСЬКА  РАДА

Р І Ш Е Н Н Я

 

Про звернення до територіальних громад України щодо

участі в акції «Всеукраїнська ініціатива єдності»

З нагоди відзначення Дня кримського спротиву російській окупації,       з метою гуртування громадян України навколо ідеї єдності та територіальної  цілісності держави та підтримки проекту Державного підприємства «Кримський дім» щодо створення культурно-мистецького центру «Кримська садиба», враховуючи рішення Фастівської міської ради  № 33-ХV-VІІІ  від 09.12.2021 року «Про  участь  Фастівської міської територіальної громади  в акції «Всеукраїнська ініціатива єдності», керуючись статтею 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

міська рада

В И Р І Ш И Л А:

  1. Звернутися до територіальних громад України з пропозицією взяти участь в акції  «Всеукраїнська ініціатива єдності» на підтримку проекту ДП «Кримський дім» – «Кримська Садиба».
  2. Затвердити текст звернення до територіальних громад України щодо участі в акції «Всеукраїнська ініціатива єдності» (додаток).
  3. Пропонувати територіальним громадам України передбачити у бюджеті  територіальної громади  на 2022 рік кошти  на реалізацію проекту «Кримська садиба» (із розрахунку  одна гривня на одного мешканця громади).
  4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на секретаря міської ради.

 

 

Міський голова                                                         Михайло НЕТЯЖУК

 

 

Додаток

до рішення міської ради

 

 

ЗВЕРНЕННЯ

до територіальних громад України щодо участі в акції «ВСЕУКРАЇНСЬКА ІНІЦІАТИВА ЄДНОСТІ»

01 грудня 2021 року у місті Фастові Київської області  в рамках відзначення  30-ї річниці  Всеукраїнського  референдуму  щодо проголошення незалежності України, розпочата акція «ВСЕУКРАЇНСЬКА ІНІЦІАТИВА ЄДНОСТІ».

Символом  акції став проект Державного підприємства «Кримський дім» – «Кримська садиба»,  яка, за умови підтримки, буде розташована на території  Національного музею архітектури та побуту України (с.Пирогово, м.Київ), гармонійно доповнивши історико-етнографічне районування комплексу.

«Кримська садиба» має стати не лише культурно-мистецьким центром для осіб, які внаслідок окупації втратили домівку, але й символом здатності громадян України  згуртуватися і висловити підтримку кримськотатарському народу та особам, які постраждали від війни.

Акція «ВСЕУКРАЇНСЬКА ІНІЦІАТИВА ЄДНОСТІ» полягає у передбаченні в бюджетах громад на 2022 рік коштів на реалізацію проекту «Кримська садиба» (із розрахунку 1 гривня на 1 мешканця громади).

Просимо Вас сприяти реалізації проекту та долучитися до  акції «ВСЕУКРАЇНСЬКА ІНІЦІАТИВА ЄДНОСТІ» шляхом підтримки Заяви єдності (додаток до Звернення).

 

 

З повагою

Фастівський міський голова                                   Михайло НЕТЯЖУК

 

Секретар міської ради                                             Людмила РУДЯК

 

 

Додаток

до Звернення

 

 

ЗАЯВА  ЄДНОСТІ

 

Ми,  громадяни України, жителі _________________  територіальної громади, висловлюємо  готовність об’єднати зусилля навколо ідеї єдності та відстоювання територіальної цілісності держави!

Підтримуємо акцію «ВСЕУКРАЇНСЬКА ІНІЦІАТИВА ЄДНОСТІ»

та  долучаємося до створення  культурно-мистецького центру «Кримська садиба» на території Національного музею архітектури та побуту України (с.Пирогово, м.Київ), як символу здатності громадян України згуртуватися, щоб відновити кордони, повернути тимчасово окуповані території, допомогти тим, хто постраждав від війни.

Підтверджуємо готовність передбачити у бюджеті __________________  територіальної громади на 2022 рік на реалізацію проекту ______тис. гривень    (із розрахунку одна гривня на одного мешканця).

Ми сильні, коли ми єдині!

Єдині ми – єдина Україна!

 

Голова

територіальної громади                  _________            __________________

                                                          (підпис)

 

Секретар міської ради                                             Людмила РУДЯК

 

 

 

 

БІЛЬШЕ НОВИН

ДИВИТИСЬ