Заповнення гр. 3 табличної частини додатка ЄСВ 1 «Розрахунок сум нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого ЄВ» до податкової декларації про майновий стан і доходи

  • 02.02.2022

Головне управління ДПС у Київській області  нагадує, що наразі триває кампанія декларування доходів, зокрема, ФОП на загальній системі оподаткування та особами, які провадять незалежну професійну діяльність.

Повідомляємо платників податків, що за звітний 2021 рік ФОП загальної системи оподаткування та особи, які провадять незалежну професійну діяльність подають  податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі – Декларацію) за формою, затвердженою Наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 №859 у редакції Наказу Міністерства фінансів України від 17.12.2020 № 783.

Нова форма декларації передбачає обʼєднання звітності з податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, а також декларування частини прибутку контрольованої іноземної компанії (за звітній період 2021 року фізичні особи – платники податку додаток до декларації щодо частини прибутку контрольованої іноземної компанії не заповнюють та не подають. Першим звітним (податковим) роком для звіту щодо частини прибутку контрольованої іноземної компанії є 2022 рік).

Інформуємо, що у графі 3 «Сума чистого доходу (прибутку), заявлена в податковій декларації/Частка розподіленого доходу» табличної частини додатка ЄСВ 1 «Розрахунок сум нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» до Декларації в розрізі кожного календарного місяця відображаються:

– для ФОП на загальній системі оподаткування та для осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, – фактична сума чистого доходу за відповідний місяць за себе, яка повинна відповідати сумам чистого доходу, згідно з п. 177.2 ст. 177  та з п. 178.3 ст. 178 ПКУ відповідно;

– для членів фермерських господарств – розподілений дохід (прибуток), отриманий від чистого прибутку ФГ у звітному році за відповідний місяць.

У разі відсутності у платника чистого доходу (прибутку) або частки розподіленого доходу у звітному періоді або окремому місяці звітного періоду проставляються нулі.

ГУ ДПС у Київській області

 

БІЛЬШЕ НОВИН

ДИВИТИСЬ