20 лютого у Фастові відбувся ряд заходів з нагоди відзначення Дня Героя Небесної Сотні.

  • 21.02.2020

Мешканці та гості міста поклали квіти та вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні та Героїв АТО, поклавши квіти до пам’ятних знаків і могил Захисників України – до Стіни пам’яті біля адмінбудинку рад, до могил Захисників на Інтернаціональному кладовищі, до пам’ятного знаку, що у Маминому саду, на території Фастівського НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 7 – центр військово-патріотичного виховання «Гарт».

Патріотичний захід, що 20 лютого відбувся у Фастівському НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 7 – центр військово-патріотичного виховання «Гарт» був дуже щирим, наповненим силою духу та разом з тим, хвилюючим. До слова були запрошені учасники Майдану Борис Березюк і Андрій Грубость. Організатори «Маминого Саду», що розміщений на території школи №7, подякували матерям загиблих Героїв, вручили їм солодкий подарунок та презентували пісню.

Неперевершені пісні учасникам заходу подарували талановиті Владислава Березанська, Софія та Дарина Сіранчук, Юліана Задонська, Юліана Кучеренко, Дмитро Проскура, захопливий танок – Карина Малярик та Назар Пустовіт.

Захід завершився виступом найменших патріотів, юних козаків, вихованців садочку №10 «Малятко».

Після цього фастівчани у великому залі Міського палацу культури мали нагоду переглянути фільм “Україна. Майдан. Перезавантаження”, у якому використано відеоархів Руслана Ганущака, кадри, які ним було знято під час Революції Гідності.

По завершенню фільму міський голова Михайло Нетяжук разом із керуючим справами Лесею Тхоржевською за активну громадську позицію, незламну стійкість, непереборну жагу до розбудову рідної держави, проявлений героїзм та мужність оголосили подяки тим, хто брав участь у Революції Гідності.

«…Україна буде такою, про яку мріяли Герої Небесної Сотні. Для цього нам потрібно бути єдиними…» – наголосив у своєму зверненні до фастівчан міський голова Михайло Нетяжук.
Завершилися загальноміські заходи біля пам’ятного знаку Героям України, що на Площі Перемоги. Урочиста церемонія вшанування пам’яті загбилих патріотів носила щемну назву «Свіча пам’яті не згасне». Захід відкрив хор «Дзвінкова криниця» під керівництвом Лілії Максюк, панотці міста відслужили молебінь.

Свіча пам’яті не згасне. А ми не забудемо подвиг Українців, які не побоялися опору беркутівців, куль, небезпеки. Ми пам’ятатимемо Героїв Небесної Сотні, ми дякуватимемо Захисникам, які продовжили відстоювати незалежність України в зоні проведення АТО.

БІЛЬШЕ НОВИН

ДИВИТИСЬ