У виборі професії –вагома складова «Хочу»

  • 26.09.2019

Відомий підприємець і винахідник, засновник компанії «Apple Computer, Inc.» Стів Джобс сказав: «Розберіться в собі і зрозумійте, що ви любите. Робота займає більшу частину  вашого життя, і єдиний шлях до самоповаги — робити те, що ви вважаєте вартим великих зусиль. А  єдиний спосіб виконати таку роботу — це любити те, чим ви зайняті.»

26 вересня 2019 року Фастівською міськрайонною філією Київського обласного центру зайнятості організовано та проведено інтерактивний урок для учнів 9-А класу Фастівської спеціалізованої загальноосвітньої школи з поглибленим вивченням іноземних мов №4 на тему «Формула вибору професії. Складова «Хочу».

Мета проведення заходу – ознайомлення учнів з важливістю правильного вибору професії для особистості і суспільства, формування в учнів реального погляду на вибір професії з урахуванням їх бажань, можливостей та потреб ринку праці, формування правильних усвідомлених мотивів вибору професії, професійних інтересів, усвідомлення своїх професійних вподобань.

Фахівець з профорієнтації Наталія Весела повідомили, що вибір професії – це одне з найважливіших рішень людини і залежить його реалізація від прагнень, бажань та наполегливої праці. Готуватися до прийняття такого рішення треба починати вже сьогодні.

З учнями проведено тестування за методикою Є.О.Клімова з метою  визначення належності за своїми професійними вподобаннями до групи професій за предметами праці.

Також вони ознайомилися з мобільними додатками «Центр професійної орієнтації» та завантажили його, що дозволить їм отримати інформацію щодо пізнання себе, світу нинішніх та майбутніх професій, поради трохи старших молодих людей тощо.

БІЛЬШЕ НОВИН

ДИВИТИСЬ