Оздоровлення дітей – в пріоритеті

  • 20.09.2019

Цього року завдяки фінансовій підтримці міської влади вдалося оздоровити та надати можливість відпочити майже удвічі більше фастівським дітям, аніж торік. Протягом літа для цього нашим маленьким землякам із міського бюджету виділили 2 млн. 100 тис. грн. на придбання путівок  та 30 тис. на транспортні перевезення. Це дозволило відпочити в три зміни 354 дітлахам у ДОЗ «Романтик» м. Скадовськ Херсонської області та 20 – у ДОЦ «Глобус», що в Кілійському  районі  Одеської області. Про це повідомила начальник служби у справах дітей та сімї Л.Змаженко розповідаючи про підсумки оздоровчої кампанії дітей та молоді Фастова за 2019 рік на розширеній міській нараді.

Особлива увага, за словами Людмили Змаженко, приділяється спеціальним категоріям.  Цього літа вдалося оздоровити 8 дітей, батько, яких загинув в АТО.

25 % путівками скористались 52  дітей учасників бойових дій, 18 – діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, 7 дітей з малозабезпечених та 68 з багатодітних сімей, також  8 дітей – інвалідів і  3 дитини, взяті на облік ССДС як такі, що перебувають в складних життєвих обставинах, 2 дітей, які зареєстровані, як внутрішньо переміщені особи. 40% путівки  виділялись талановитим, обдарованим дітям, учасникам творчих колективів та тим, що перебувають на диспансерному обліку.

Заходи здійснювались відповідно до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», на виконання Фастівської міської Комплексної програми підтримки сімей з дітьми та забезпечення прав дітей «Назустріч дітям» на 2018-2020 роки та рішення виконавчого комітету  №24 від 28.01.2019 року «Про затвердження порядку підбору  та направлення дітей м. Фастова до закладів відпочинку та оздоровлення за кошти міського бюджету».

БІЛЬШЕ НОВИН

ДИВИТИСЬ