Серпневий форум освітян та зміни в освтньому процесі у закладах освіти громади

  • 03.09.2024

Про зміни в освітньому процесі у закладах освіти Фастівської громади розповіла Наталія Єриш, начальник управління освіти.

У громаді фіксується тенеднція до збільшення діток з особливими освітніми потребами. Загальна кількість таких дітей цього року збільшилася на 33 особи і складає 203 дитини.

У звязку з цим Фасітвський ліцей №7 включено до Всеукраїнського педагогічного експерименту «ФОРМУВАННЯ МОДЕЛІ НАДАННЯ ОСВІТНІХ ПОСЛУГ ОСОБАМ з ООП ЗА УМОВИ ЗБАЛАНСУВАННЯ МЕРЕЖІ ПРОВАЙДЕРІВ», що передбачає організацію навчання таких дітей в спеціальних класах  у закладі освіти громади.

Щодо організації освітнього процесу, Академічні ліцеї №2 та №9 рішенням педагогічної ради школи змінили структуру навчального року. Перший семестр, в т.ч. осінні канікули, триватиме з 2 вересня по 8 грудня, протягом семестру діти навчатимуться також в суботу.

Під час щорічної освітньої конференції, яка відбулася у громаді наприкінці серпня пере початком нового навчального року, визначено пріоритетні напрямки освітньої сфери громади:

  • Забезпечення належних  безпечних умов для учасників освітнього процесу
  • Гнучкий підхід до навчання: поєднання очного та дистанційного навчання залежно від безпекової ситуації в громаді
  • Створення сприятливої психологічної атмосфери в закладі освіти для збереження ментального здоров’я
  • Формування у молоді почуття національної гідності та відповідальності за майбутнє країни
  • Адаптація  освітнього процесу для дітей з особливими потребами, створення безбар’єрного освітнього середовища
  • Імплементація Закону України  «Про дошкільну освіту»
  • Перезавантаження та відновлення НУШ у базовій школі
  • Зміна підходів до підвищення кваліфікації педагогічних працівників
  • Передпілотування реформи профільної старшої школи
  • Міжнародна співпраця для відновлення та розвитку української освіти

Інформаційно:

29 серпня у Борівському академічному ліцеї відбувся Серпневий форум освітян – 2024 Фастівської МТГ.

Гості Серпневого форуму: Станіслав ТОВСТИЙ, фахівець з кейс-менеджменту у сфері психічного здоров’я та психосоціальної підтримки  Благодійної організації «Міжнародний медичний корпус», наголосив на важливості впливу ментального здоров’я на якість освітнього процесу. Олександр КАМІНСЬКИЙ, методист Центру національно-патріотичного виховання Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів,  зазначив  про зміни щодо викладання предмету  Захист України для учнів 10-11 класів за новою програмою.

Учасники форуму продовжили роботу у тематичних майстерках «Професійна орієнтація у  Новій українській школі», «Персоналізований підхід у навчанні. Моделювання індивідуальної освітньої траєкторії учня профільної школи», «Розвиваємо потенціал дитини з ООП: від діалогу до співпраці», «Діалог поколінь: зближення батьків, освітян та дітей», «Основи медіаграмотності. Критичне оцінювання інформації в сучасному медіапросторі», «Діяльнісний підхід: від педагогічної теорії до освітянської практики», «Емоційний навігатор: способи розвитку емоційного інтелекту у дітей», «Мілітаризація суспільства та роль освіти у формуванні оборонної свідомості учнів».

БІЛЬШЕ НОВИН

ДИВИТИСЬ