До Фастівської міської територіальної громади завітав представник проєкту GIZ

  • 22.07.2021

Фастівська міська територіальна громада приймає участь у Проєкті міжнародної технічної допомоги «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні», що впроваджується компанією «DeutscheGesellschaftfurInternationaleZusammenarbeit (GIZ) GmbH» за дорученням Урядів Німеччини та Швейцарії.

Після проведених онлайн-навчань21-22 липня 2021 року до громади з візитом-підтримки завітав представник Проєкту GIZ– Дмитро Сакалюк.

Під час візиту відбулася зустріч із заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, з питань ЖКГ Валентиною Матвійчук, яка розповіла про важливість та незмінність курсу на шляху до енергетичної стабільності та підвищення рівня енергоефективності в громаді.

Також відбулися робочі зустрічі з представниками відділу з питань енергозбереження, енергоефективності та екології виконавчого комітету Фастівської міської ради, під час яких було проаналізовано існуючий стан справ у системі енергетичного менеджменту: огляд існуючої документації та висновків, отриманиху результаті інвентаризації бюджетних будівель соціальної сфери, Бенчмаркінгу та Аналізу Портфоліо. Експерт Проєкту GIZ Дмитро Сакалюкнадав корисні індивідуальні консультації щодо ефективного впровадження системи енергоменеджменту, особливостей залучення інвестицій, участі в грантових конкурсах та вирішення проблемних питань з енергоефективності, тощо.

Також проведено короткий огляд стану комунальних закладів громади(ЗДО №3 «Унава», ЗДО №6 «Казка», ЗДО №8 «Джерельце», Фастівський академічний ліцей №2), під час яких надано ряд експертних рекомендацій та пропозицій щодо підвищення рівня енергоефективності будівель, оскільки ціллю Проєкту є не тільки допомога громадам впровадити муніципальний енергоменеджмент, а й навчити якісно використовувати енергію та реалізовувати проєкти з енергоефективності.

 

 За інформацією відділу з питань

 енергозбереження, енергоефективності та

 екології

БІЛЬШЕ НОВИН

ДИВИТИСЬ