Фінішував “Європейський тиждень місцевої демократії”,

  • 26.10.2019

У Фастові фінішував “Європейський тиждень місцевої демократії”, що започаткований в Україні, як і в усіх державах-членах Ради Європи, з метою просування принципів місцевої демократії. Щорічна загальноєвропейська кампанія, у якій місто завжди бере активну участь, завершилась низкою цікавих та змістовних заходів.

Цього року виповнюється 20 років створення у Фастові першого комітету самоорганізації населення. Це знакова подія не лише для нашого міста, у якому нині діє сім КСОНів. Адже ініціатива фастівчан з часом набула підтримки і розвитку по всій країні, стверджуючи важливість створення умов для участі жителів у вирішенні питань місцевого значення, у реалізації соціально-економічного, культурного розвитку відповідної території, інших місцевих програм та
задоволення соціальних, культурних, побутових та інших потреб жителів шляхом сприяння у наданні їм відповідних послуг. А зараз, коли в державі відбувається адміністративна реформа, актуальність події набуває ще більшого значення.

Про це говорилось на круглому столі, який відбувся у  краєзнавчому музеї. Участь у ньому взяли представники КСОНів, керівники міста,  також ті, хто реально випередив час та подолав численні перепони на шляху реалізації задуму. Гідну оцінку першопрохідцям та нинішнім досягненням фастівчан у справі розвитку представницьких органів, збільшення впливу органів самоорганізації населення на формування довіри до місцевої влади, дали поважні гості Світлана Грищенко, керівник проекту Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи та  Гаррі Мартін, виконавчий директор Київського регіонального відділення АМУ. Вони висловили переконання, що Фастів заслужено тричі  відзначено нагородою “12 зірок”, яку вручає Конгрес місцевих і регіональних влад Ради Європи містам, які демонструють значні досягнення місцевої влади у залученні громади до розвитку місцевої демократії.

Після завершення жвавого і змістовного обговорення теми круглого столу: «Місцева демократія: територія довіри», учасники взяли участь у заключному його заході, який закономірно відбувся на «П’ятачку демократії». На теренах громадського демократичного простору були відзначені подяками переможці конкурсу проєктів Бюджету участі 2019 року.

Також приємним доповненням до програми дня стало відвідування комітету самоорганізації населення мікрорайону Заріччя. Залишились учасники заходу задоволеними і відвідуванням  НВК ЗОШ №3, де поспостерігали за грою «Країна гідності», яку розроблено Радою Європи.

БІЛЬШЕ НОВИН

ДИВИТИСЬ