Відбулися пам’ятні заходи до 35 річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції

Ось вже 35 років біль і тривога Чорнобиля залишається в наших серцях. Ці відчуття змушують кожного зупинитись і озирнутись в той страшний 1986-й… Хоча стільки років минуло відтоді, а пам’ять наша зберігає все до найменших подробиць, бо надто вражаючими і болючими були ті події.

26 квітня у Фастівській міській територіальній громаді відбулися пам’ятні заходи до 35 річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції.  До вшанування пам’яті долучилися міський голова Михайло Нетяжук та керівництво міста, ліквідатори та громадськість.

До пам’ятних знаків біля музею Героїв Чорнобиля, на території пожежної частини та поліції, у мікрорайонах Казнівка та Потіївка були покладені квіти. Хвилиною мовчання присутні вшанували загиблих під час вибуху, та тих, хто відійшов у вічність протягом наступних років.

З метою вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС за мужність і проявлений героїзм, готовності  до самопожертви заради захисту від руйнівного впливу екологічної катастрофи відбулося нагородження пам’ятними медалями ліквідаторів.

«Сьогодні ми вшановуємо всіх тих, хто 35 років тому ризикуючи своїм життям, врятував світ. 26 квітня 1986 року сталася наймасштабніша в історії людства ядерна катастрофа. Лише завдяки героїзму та самопожертві ліквідаторів, не сталося ще більш потужнішого вибуху. Висловлюємо слова вдячності, за те, що захистили нас та майбутні покоління. Ми вклоняємося вам, шановні ліквідатори, бажаємо здоров’я та довгих років життя»-зазначив Михайло Нетяжук.

БІЛЬШЕ НОВИН

ДИВИТИСЬ