Урочистості, присвячені 207 річниці від дня народження Великого Кобзаря

  • 09.03.2021

9 березня у Фастові на площі біля погруддя Т.Г.Шевченка відбулися урочистості, присвячені 207 річниці від дня народження великого поета. У  заході взяли участь представники міської влади на чолі із міським головою М. Нетяжуком,  депутати міської ради, представники  структурних підрозділів виконкому міської ради, громадських організацій, учнівських колективів.

Пролунав Гімн України, і всі бажаючі мали можливість покласти квіти та схилити голови перед погруддям Великого Кобзаря, сина українського народу, яким був і залишається у наших серцях Тарас Шевченко.

У своєму виступі очільник Фастівської громади Михайло Нетяжук зазначив, що творчість національного пророка, художника, борця за ідеали справедливості та добра, за кращу долю України та українського народу стала духовною основою формування сучасної української нації, тому що для українців всіх наступних поколінь Т.Шевченко став могутнім джерелом національної свідомості, символом України. На закінчення промовець закликав присутніх пам’ятати заповіт невмирущого генія слова: бути єдиною, дружньою родиною.

На заході також виступив талановитий скульптор, автор погруддя Тараса Шевченка  Почесний громадянин Фастова Анатолій Древецький. Пісні на слова Кобзаря лунали у виконанні хору будинку культури селища Борова «Надвечір’я». Молебень за упокій душі Тараса відслужили панотці міста.

Традиційно відзначили день народження Тараса Шевченка, українського поета, художника, мислителя вихованці та педагоги Фастівської школи народної майстерності: в присутності численних гостей відкрито чергову виставку – конкурсу «Тарасовими стежками». Її організатори, які десятиліттями проводять цей тематичний вернісаж, з гордістю відзначають зростання його популярності та, відповідно, кількості учасників і поданих робіт. Почесний громадянин Фастова, член Національної спілки художників України, скульптор, художник, директор школи Анатолій Древецький вітав друзів закладу та відзначив переможців попередньої виставки «Різдвяна – 2021».

За вагомий внесок у розвиток культури і освіти Фастівщини, особисті творчі досягнення та з нагоди річниці з дня народження Т.Г.Шевченка подяки виконавчого комітету Фастівської міської ради отримали наставники школи Тамара Гоптарева, Вікторія Місюра, Оксана Пількевич та Жанна Фльока. Відзнаки вручав міський голова Михайло Нетяжук.

 

БІЛЬШЕ НОВИН

ДИВИТИСЬ